Psihopedagogie Speciala

Dezbateri,indrumari,sugestii si informatii in legatura cu depistarea si protezarea timpurie a copilului deficient de auz.Terapii auditiv-verbale pentru copilul care are dificultati de pronuntie si e hipoacuzic. Relatia parinti-copil cu deficienta auditiva, protezat sau cu implant cohlear.

RSS 2.0

JOCUL CU APA

E vară!

E vacanţă!

E soare!

E cald!

Copiilor le face plăcere să se joace cu apa,  în apă (vană, piscine, lighean…) sau lângă apă. Sunt fascinaţi.

Apa are proprietăţi unice, pe care copiii le pot explora, investiga şi descoperi. Jucându-se cu apa, copiii învaţă, apelând la simţuri, cum îşi poate apa schimba forma, consistenţa, culoarea, temperatura şi mirosul.

Primele experieţe legate de apă sunt jocurile, în timpul îmbăierii, cu diferite jucării plutitoare, stropitul cu apă, bălăceala în voie sub supravegherea mamei.

Afară în curte, jocul cu apa devine mult mai captivant prin umplerea şi golirea unor vase cu apă, stropirea grădinii cu o stropitoare, cu un furtun, jocul cu un pai în pahar, „lupta” cu pistoale cu apă, etc. Aceste jocuri dezvoltă copiilor abilitatea de coordonare a mişcărilor,  îi ajută să înveţe despre noţiunea de greutate, mărime, cantitate şi capacitate.

Învăţarea prin joc (până la vârsta de 5 ani) se bazează mult şi pe imitaţie.

Jocurile cu apa, în perioada preşcolară, pot fi folosite ca suport în îmbogăţirea limbajului, a cunoştinţelor despre importanţa, calitatea şi proprităţile apei.

Vom propune (în articolul următor) câteva activităţi, pentru copii cu vârsta de 4-5 ani, care pot fi desfăşurate în această perioadă, în afară de activităţile cunoscute, practicate în grădiniţe, cele ca: „Baia păpuşii”, „La coafor”, „Spălăm hainele păpuşii”,”Răţuştele pe lac”, „Cinci bărcuţe”,”La pescuit”, etc.

Dorim copiilor o vacanţă frumoasă, cu mult soare, nisip, jocuri în apă şi pe tobogane!

            IUBINDU-I ÎI PUTEM AJUTA!

 

 

Rodica Doina Cheregi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hosting gratuit oferit de Tanase Cosmin Romeo