Psihopedagogie Speciala

Dezbateri,indrumari,sugestii si informatii in legatura cu depistarea si protezarea timpurie a copilului deficient de auz.Terapii auditiv-verbale pentru copilul care are dificultati de pronuntie si e hipoacuzic. Relatia parinti-copil cu deficienta auditiva, protezat sau cu implant cohlear.

RSS 2.0

NISIPUL

 

Nisipul este un material senzorial, acţionează asupra simţului tactil şi are proprietăţi terapeutice. Folosirea nisipului în activităţi, va fi, cu siguranţă, un succes educaţional şi terapeutic.

Activităţile cu nisip sunt o experienţă nemijlocită pentru copii.

Copiii sunt încântaţi să se joace cu nisip, în nisip.

Joaca cu nisipul trebuie să nu prezinte niciun pericol pentru copii, ei vor înţelege de ce nu este voie să arunce cu nisip unul în altul, sau de ce să nu-l folosească în afara tăviţei cu nisip.

Activităţile sunt de natură practică şi contribuie, în funcţie de activitatea aleasă, la:

  1. dezvoltarea limbajului copiilor,
  2. dezvoltarea aptitudinilor copiilor mici în domeniul matematicii (capacitatea de a număra, formarea vocabularului specific),
  3. dezvoltarea individuală şi socială,
  4. cunoaşterea şi înţelegerea vieţii plantelor şi animalelor,
  5. dezvoltarea şi îmbunătăţitea coordonării motrice,
  6. dezvoltarea creativităţii copiilor.

În procesul învăţării, progresul este un rezultat la care copiii ajung fiecare în ritm propriu, de aceea evaluările vor fi mai frecvent făcute unor copii, decât altora.

Alegerea activităţilor se va face în funcţie de obiectivul educaţional ales.

Educatoarele, care vor încerca să folosească posibilităţile educative ale jocului cu nisipul, vor realiza faptul că acesta este extrem de stimulativ şi provocator.

                    IUBINDU-I ÎI PUTEM AJUTA!

Rodica Doina Cheregi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hosting gratuit oferit de Tanase Cosmin Romeo