Psihopedagogie Speciala

Dezbateri,indrumari,sugestii si informatii in legatura cu depistarea si protezarea timpurie a copilului deficient de auz.Terapii auditiv-verbale pentru copilul care are dificultati de pronuntie si e hipoacuzic. Relatia parinti-copil cu deficienta auditiva, protezat sau cu implant cohlear.

RSS 2.0

NISIPUL şi dezvoltarea limbajului

Flexibilitatea este cuvântul-cheie în jocul cu nisip.

Varietatea materialelor folosite, precum şi activităţile propuse în jocul cu nisip, sunt importante pentru atingerea potenţialului educaţional maxim.

Unele activităţi folosesc mesajul verbal în comunicarea din timpul activităţii, altele folosesc poveşti, poezii şi cântece ca stimuli.

Scrierea poate fi „exersată” cu „obiecte de scris” pe nisip (furculiţe, beţişoare, creioane, pieptene, greble…) urmând exemplul educatorului în desenarea semnelor dorite.

Semnele ca: linii drepte, şerpuite, în zig-zag, bucle în toate direcţiile pot fi trasate apăsat, lent sau rapid.

După un timp se umezeşte nisipul pentru ca urmele să rămână adânci şi mai conturate.

În tava cu nisip din clasă sau de afară se pot face şi activităţi cu poveşti, cântece sau poezii.

Copiii ascultă povestea, apoi o povestesc cu propriile cuvinte după imaginile din carte şi o dramatizează alegându-şi rolul. După ce povestea este cunoscută se transpune pe nisip aranjând, cu obiecte sau animale, decorul poveştii. Copiii pot să-şi joace rolul şi să dramatizeze povestea, cu personajele alese, în decorul din nisip.

Alte activităţi cu nisip care încurajează folosirea limbajului sunt cele în care se ascund obiecte în nisip, obiecte care au perechi cu nume care rimează, iar apoi după ce le găsesc, le potrivesc două câte  două (ex: covor-vapor; câine-pâine; masă-casă…) verbalizând.

 

                      sam_0535-300x252

(imagine de pe net)

                         IUBINDU-I ÎI PUTEM AJUTA!

 

 

 

           

Rodica Doina Cheregi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hosting gratuit oferit de Tanase Cosmin Romeo